Cykelfabriken

.

Kontor

2020

8000 m²

1910

Välkommen till Cykelfabriken, på riktigt.

Industrin får ofta stå i skuggan av universitetet när Uppsalas historia skall berättas. Ändå var nästan varannan yrkesverksam Uppsalabo industriarbetare under den första hälften av nittonhundratalet. Det fanns så sent som på 50-talet 135 fabriker runt om i Uppsala.

Den största av dem var Nymans Cykelfabrik – byggd i början av förra seklet, på en tomt som då låg i utkanten av Uppsala. När hjulen snurrade som snabbast, då tillverkades det 150 000 cyklar om året på fabriken, och var då störst i Europa.
Nu är fabriksverksamheten sedan många år borta, men den ursprungliga byggnaden längs med Väderkvarnsgatan står kvar – och numera ligger den inte längre i utkanten av Uppsala, utan mitt i staden med närhet till det mesta.

Vi ska nu förvandla det som i början av 1900-talet var moderna industrilokaler till moderna kontor, där mötet mellan människor och idéer får än större utrymme.

 

Cykelfabriken blir kontor.

Här kommer ytor och upplägg anpassas flexibelt, med tillgång till delade utrymmen för dig som inte behöver allt i din egen lokal. Vi skapar kreativa, klimatsmarta lokaler, här blandas nytt och modernt med en industriromantisk känsla där husets historia kommer sitta kvar i väggarna.

Lika självklar som husets historia, är satsningen på hållbara materialval och digitala lösningar någonting som vi är stolta över. Här samsas renoveringen av den ursprungliga byggnaden tillsammans med uppförandet av två moderna kontorshus. Den gamla gårdsmiljön rustar vi upp med gröna uteplatser, och längs med Väderkvarnsgatan öppnar vi upp välkomnande entréer.

Kopplingen till de cyklar som en gång tillverkades här släpper vi inte.  

Det skall märkas att detta är cykelfabriken, på riktigt.

Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Ahmanda Kastenholm
Uthyrare