Stödjande verksamhet

.

När vi inte själva räcker till

Det finns mycket som ett fastighetsbolag kan bidra med i samhället, men det finns också mycket som andra gör bättre. Därför väljer vi att samarbeta med ett antal organisationer för att göra skillnad även inom områden som ligger utanför vårt eget verksamhetsområde.

Stadsmissionen

Människors lika värde och utveckling är något som engagerar oss, att motverka socialt utanförskap.  Vi stödjer Stadsmissionen i deras arbete med Crossroads. På Crossroads får människor hjälp med vissa basbehov som dusch, tvätt,kläder, frukost och andra praktiska saker. Verksamheten motverkar socialt utanförskap och ambitionen är även att hitta andra vägar att försörja sig än genom tiggeri, bl.a. genom utbildning. Eftersom vi är ett fastighetsbolag såg vi möjligheten att bidra till verksamheten genom att erbjuda Stadsmissionen något vi har och de behöver – en lokal!

 

 

Ungdomsverksamhet

Sponsring ligger egentligen utanför vårt hållbarhetsarbete, men vi har valt att berätta om vår sponsring här för att vi väljer att uteslutande sponsra sådant som leder till ett bättre samhälle. Vi tycker om att se när unga människor från hela samhället får utvecklas och om våra sponsorpengar kan bidra med det stöttar vi gärna. Här ser du några exempel på ungdomsverksamheter vi stöttar just nu.

Innebandylaget Örnarna

Örnarna är Storvreta IBKs satsning på idrott för funktionshindrade. Verksamheten har funnits i snart 10 år och drivs i samarbete med Fyrisgården. Örnarna har idag 50 aktiva barn, ungdomar och vuxna. Laget tränar två dagar i veckan och många av spelarna deltar i seriespel och cuper.

Örnarna

Fyrisgården